Project

Workshop: Menukaart van de toekomst

Geplaatst op 2 januari 2025, 15:38 uur

Zoekt u naar mogelijkheden om de menukaart van uw restaurant klaar te maken voor de toekomst? De gemeente biedt u een gratis workshop aan, waarbij u tips en advies op maat krijgt over hoe u uw menukaart duurzamer kunt maken en ook nog geld kunt besparen.

Toelichting

De workshop is ontwikkeld om de Haagse horeca te ondersteunen bij de verduurzaming in de keuken. Bijvoorbeeld door meer plantaardige gerechten aan te bieden, lokaal in te kopen, de balans tussen groente en vlees aan te passen en verspilling van eten te verminderen.

De workshop
De workshop geeft antwoord op de vraag hoe u de keuken van uw restaurant, café of hotel duurzamer kunt maken én geld kunt besparen.

  • U bereidt samen met andere deelnemers een aantal plantaardige gerechten.
    U krijgt praktische tips over inkoop, bereidingswijze maar ook over hoe u verspilling kunt tegengaan.
    Er is veel ruimte om vragen te stellen.
    De workshop wordt gegeven door de gerenommeerde chef-kok Jonathan Karpathios.

Wanneer? Maandag 3 februari tussen 13.00 en 17.00 uur
Waar? Kookfabriek, Televisiestraat 4K.

Voorwaarden en meer informatie

  • Deelname aan de workshop is gratis voor één deelnemer per bedrijf.
  • Dit aanbod is alleen voor horeca in Den Haag.
  • Bij deelname aan de workshop doet u automatisch mee aan de Week Zonder Vlees en Zuivel. Naast de reguliere vlees, vis en vegetarische gerechten kunt u de plantaardige gerechten introduceren op uw menukaart.

De Week zonder Vlees en Zuivel
Van 3 tot en met 9 maart is de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel. De gemeente ondersteunt deze week en zorgt voor publiciteit voor de deelnemende restaurants. Deelname aan deze week is een mooie kans om nieuwe, plantaardige gerechten aan uw menukaart toe te voegen.

U vindt meer informatie op de website Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.

Aanmelden
Geïnteresseerd? Mail dan naar duurzaamondernemen@denhaag.nl (graag verwijzen naar ‘Menukaart van de toekomst’).Geef bij de aanmelding ook gelijk aan welke vragen u heeft over dit onderwerp. U kunt zich tot en met vrijdag 24 januari aanmelden.

thema 
Duurzaamheid en klimaat, Voedseleducatie, Voedselomgeving, Voedselcultuur en eetgewoontes, Horeca en retail, Voedselverspilling
Doelgroep
Volwassenen
Lopend
Illustration