Project
Circulaire catering als visitekaartje bij de Gemeente Rotterdam

Duizenden ambtenaren lunchen regelmatig in de kantine. En bezoekers genieten van onze catering bij een vergadering of event. Een mooie kans om als organisatie te laten zien dat dit op een circulaire manier kan. Dat gaan we samen met onze cateraar onderzoeken en in de praktijk testen. We gaan kijken hoe we beter kunnen plannen, slimmer kunnen inkopen en bestellen en hoe we restjes goed kunnen verwerken. Daarmee besparen we geld en afval. Daarnaast zullen we als gemeente zelf het goede voorbeeld geven door geen wegwerpplastic meer te gebruiken voor bijvoorbeeld bekers en take-away.
thema
Gezondheid en welzijn, Duurzaamheid en klimaat, Eiwittranstitie, Beleid, Voedseleducatie, Voedselomgeving, Stadslandbouw, Voedselcultuur en eetgewoontes, Horeca en retail, Voedselverspilling, Voedselproductie
Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat
De catering binnen de eigen organisatie zo veel mogelijk duurzaam, gezond, lokaal en circulair inrichten.
Lopend