Project

Voedselhubs in Rotterdam

Geplaatst op 7 augustus 2024, 14:44 uur
Illustration

We willen niet dat er nog goed voedsel wordt weggegooid terwijl er mensen zijn die geen geld hebben om voedsel te kopen. Of: dat overgebleven fruit en groente bijvoorbeeld naar scholen gaat. Daarom moeten we zorgen dat voedsel langer houdbaar is en goed bewaard en slim vervoerd wordt. De Circulaire Voedsel & Kruidenhub is daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast willen we ook weten wat er wordt weggegooid en wanneer. Dan kunnen we kijken hoe we zoveel mogelijk voedsel kunnen redden. Ook samen een plek delen kan helpen om een locatie en alle benodigde voorzieningen zo goed mogelijk te benutten. Vanuit het armoedebeleid zijn organisaties die werken met voedsel, zoals Shareaty, De Gaarkeuken, Hotspot Hutspot en de Islamitische Voedselbank, gevraagd om te gaan samenwerken in een ‘FoodHub’, om beter voedselhulp te kunnen bieden. Al deze projecten zijn voorbeelden van vraag en aanbod slimmer koppelen.

thema 
Gezondheid en welzijn, Beleid, Voedseleducatie, Voedselomgeving, Voedselcultuur en eetgewoontes, Sociale voedselinitiatieven, Voedselverspilling, Voedselproductie
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Voedselverspilling tegengaan en voedsel voor iedereen toegankelijk maken door met diverse initiatieven samen te werken en daardoor vraag en aanbod slimmer te koppelen.
Lopend