Diergaarde Blijdorp introduceert dieraardig kindermenu

Diergaarde Blijdorp introduceert dieraardig kindermenu
Diergaarde Blijdorp startte in september - in samenwerking met Het Nieuwe Nassen - de zoektocht naar het perfecte dieraardige kindermenu. In een zesdelige YouTube serie passeerden verschillende maaltijden de revue. Deze gerechten werden afgelopen maand voorgelegd aan het kidspanel van de dierentuin. De kinderen waren eensgezind in hun oordeel. Op 19 maart maakten zij onder toeziend oog van wethouder Faouzi Achbar hun keuze bekend. De Olifantastische burger is hun favoriet!
De burger is het belangrijkste onderdeel van het eerste plantaardige kindermenu van Diergaarde Blijdorp. De burger is ontwikkeld in samenwerking met de chefs van Het Nieuwe Nassen Pepijn Schmeink en Perry de man en Blijdorp-chef Edwin Allen en geïnspireerd door de eetgewoonten van de olifant. Deze bijzondere dieren zijn onder meer gek op stro. Daarom vormt tarwe het basisingrediënt van de kindermaaltijd. Het favoriete voedsel van de grijze kolos koppelen aan een kindermenu, draagt op een leuke manier bij aan bewustwording. En zeg nou zelf; wie wil er nu niet zo sterk worden als een olifant!?
Samen naar meer plantaardig
De ontwikkeling van het kindermenu deed de Rotterdamse dierentuin samen met Het Nieuwe Nassen als onderdeel van de challenge ‘Meer plantaardig op de borden’. Een programma van BlueCity dat chefs, horecaondernemers en organisaties in de omgeving van Rotterdam helpt met lokaler, plantaardiger, gezonder en duurzamer maken van de menukaart. De Challenge is mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en de lancering van het menu is onderdeel van de tiende Week van de Circulaire Economie.
Vanaf nu op het menu
Komende tijd wordt het nieuwe kindermenu geïntroduceerd. Vanaf het nieuwe schooljaar is het verkrijgbaar voor alle reguliere bezoekers en wordt het onderdeel van schoolreisjes en kinderfeestjes.
Zelf een Olifantastische burger maken? Hier vind je het recept