Activiteit

Reis door de Nederlandse Lunch Cultuur

donderdag 5 juni 2025 , 10:00 - 15:00 uur
Koppert Cress
Illustration

We nodigen je van harte uit op 5 juni bij Koppert Cress in Monster. Tijdens dit evenement maken we een culinaire reis langs verschillende tijdperken van de lunchcultuur en belonen we de beste initiatieven met de Nieuwe Lunch Cultuur Awards.

Locatie: Koppert Cress, De Poel 1, Monster
Tijd: 10:00 – 15:00

Waarom een Nieuwe Lunch Cultuur?

Een gezonde en duurzame lunch op het werk kan een sleutelrol spelen in de beweging naar een gezonder voedselsysteem, een gezonde samenleving en duurzame inzetbaarheid op de werkvloer. Werkgevers hebben de kans om aanjagers te zijn in deze beweging en hun medewerkers toegang te geven tot een gezonde werkomgeving.

Programma

1.Reis langs de Nederlandse Lunch Cultuur – editie Zuid-Holland

Een interactieve en zintuiglijke ervaring die bezoekers meeneemt door de evolutie van de Nederlandse lunch – van de Middeleeuwen tot de toekomst. Proef, ruik en beleef hoe gezondheid, duurzaamheid en innovatie onze lunchgewoonten vormgeven. De reis geeft ons een blik op de toekomst: hoe maken we samen lunchen gezonder en duurzamer?

De reis door de Nederlandse lunchcultuur wordt georganiseerd in samenwerking met GroenteCongres, Gemeente Westland en Provincie Zuid-Holland.

2. Inspiratiesessie: De nieuwe werklunch – Méér dan een maaltijd

Een gezonde lunch op de werkvloer is niet alleen goed voor de werknemer, maar ook voor de werkgever en de samenleving. Toch blijft de vraag: hoe krijg je medewerkers zover om écht voor gezonde en duurzame keuzes te gaan? Wat is de rol van de werkgever, en welke randvoorwaarden zoals wetgeving en financiële prikkels spelen mee?

In deze inspirerende sessie verkennen we de impact van de werklunch op gezondheid, productiviteit en kosten, en ontdekken we hoe werkgevers en cateraars samen de lunchcultuur kunnen vernieuwen.

3. Nieuwe Lunch Cultuur Awards – Wie zet de standaard?

Op 5 juni reiken we de eerste Nieuwe Lunch Cultuur Awards uit aan werkgevers die vooroplopen in een groenterijke, relaxte en sociale lunchcultuur. Op basis van landelijk onderzoek belonen we koplopers uit diverse sectoren – van zorg en overheid tot productie en sociale werkplaatsen. Van grootbedrijf tot MKB.

Werkgevers zijn bepalend voor een gezond Nederland

Wil je erbij zijn op **5 juni** en ontdekken hoe een gezonde lunch een gamechanger kan zijn voor bedrijven en organisaties?

Meld je vandaag nog aan via deze link!

Kosten
Met korting
Doelgroep
Iedereen
Omschrijving doelgroep 
Iedereen. Werkgevers, zorg, cateraars, beleidsmakers, bedrijven en werknemers: samen kunnen we het verschil maken. Of je nu klein begint of groot inzet, elke stap richting een gezondere lunch telt.